Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Είδη ψυχοθεραπείας

Οι φιλόσοφοι εδώ και αιώνες δεν έχουν καταφέρει να προσδιορίσουν την έννοια της ψυχής, οπότε και η θεραπεία της δεν θα μπορούσε να αποτελεί εύκολη υπόθεση. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Όλοι έχουμε αισθανθεί κάποια στιγμή στη ζωή μας ασφυκτική πίεση, έχουμε νιώσει το άγχος να μας κυριεύει και τη θλίψη ή το φόβο να παίρνει το πάνω

περισσοτερα

Κρίση πανικού: Συμπτώματα

Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται η ολοένα αυξανόμενη εκδήλωση κρίσεων πανικού.
Η κρίση πανικού είναι μια ψυχολογική διαταραχή που κάνει δύσκολη τη ζωή πολλών ανθρώπων. Άλλοτε έρχεται ξαφνικά και άλλοτε ως αποτέλεσμα θλίψης, άγχους, έντονου στρες. Μπορεί επίσης να αποτελεί σύμπτωμα κατάθλιψης ή μιας άλλης φοβίας.

περισσοτερα

Κρίσεις πανικού

Όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια ακούμε τον όρο «κρίσεις πανικού»

και όχι μόνο ως μια άσχετη με εμάς επιστημονική αναφορά σε μια ψυχολογική διαταραχή, αλλά ως ένα πρόβλημα που απασχολεί και βασανίζει ανθρώπους που είναι γύρω μας, δίπλα μας, πολύ κοντά. Ένα πρόβλημα που κάνει δύσκολη τη ζωή πολλών νέων ανθρώπων.

Τι σημαίνει ο όρος «κρίσεις πανικού», τι είδους διαταραχή είναι αυτή, ποια είναι τα αίτια, τα συμπτώματα, οι συνέπειες και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί;

περισσοτερα

Γιατί να κάνω ψυχοθεραπεια

4 λόγοι που αποφεύγουμε την ψυχοθεραπεία

  • Κι αν με πούνε τρελό;

Παρ’ όλο που τα τελευταία χρόνια η ψυχοθεραπεία έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά της και έχει γίνει αποδεκτή από τους περισσότερους, υπάρχουν ακόμα αρκετοί για τους οποίους συνεχίζει να αποτελεί ταμπού. Η αγωνία να μη χαρακτηριστούν «τρελοί» ή «προβληματικοί» κρατάει ορισμένους μακριά από τον ψυχολόγο. Στην πραγματικότητα, όμως, όσοι παίρνουν την απόφαση να ασχοληθούν με την ψυχική τους υγεία είναι άνθρωποι που έχουν προβληματισμούς και αναζητήσεις στη ζωή τους και θέλουν να γίνουν καλύτεροι. Άλλωστε, η ψυχοθεραπεία δεν απευθύνεται μόνο σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα, αλλά και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν σε βάθος τον εαυτό τους. 

περισσοτερα

Έχω κατάθλιψη.Τι να κάνω;

Έχω κατάθλιψη;

Όλοι θα νιώσουμε κατά καιρούς αυτά τα ενοχλήματα. Είναι φυσιολογικό. Αν έχετε διαπιστώσει, όμως, ότι μερικά από τα συμπτώματα που ακολουθούν εμφανίζονται για δύο ή τρεις εβδομάδες ή και περισσότερο, επισκεφτείτε τον ψυχολόγο σας ή τον ψυχίατρο, για να αξιολογήσει αν έχετε κατάθλιψη. Δείτε πιο αναλυτικά τα ερωτήματα που ακολουθούν και αναρωτηθείτε αν όντως σας συμβαίνουν τα παρακάτω:

περισσοτερα

Η μόνη αλήθεια είναι το παρόν

Όσο περισσότερο φόβο έχουμε μέσα μας, τόσο περισσότερα αρνητικά συναισθήματα βιώνουμε - πόνο, θλίψη, αδικία, ζήλια, θυμό ή ενοχές. Εγκλωβιζόμαστε στον νου, χάνεται η συνειδητότητα, χάνεται ο παρατηρητής και δεν μπορούμε να ζήσουμε πια στο παρόν. Έτσι ζούμε σε δύο ανύπαρκτους χρόνους: στο παρελθόν και στο μέλλον. Ζούμε στο παρελθόν νιώθοντας πίκρα, αδικία, παράπονο, θυμό και ενοχές, για πράγματα που πιστεύουμε ότι δεν θα έπρεπε να είχαν γίνει, ή που έγιναν και μας βλάψανε. Πρόσφατα είχα μία συζήτηση με έναν άντρα που εδώ και 40 χρόνια δεν έχει ξεπεράσει το γεγονός ότι δεν παντρεύτηκε τη γυναίκα που ήθελε. Για 40 χρόνια ζει στο παρελθόν. Ζει τον πόνο της απόρριψης από

περισσοτερα

Η δύναμη του τώρα

"Όταν εστιάζουμε όλη μας την προσοχή σ’ ένα μελλοντικό σημείο, όχι μόνο σταματάμε να ζούμε

στην παρούσα στιγμή αλλά επιπλέον την αντιλαμβανόμαστε ως εμπόδιο."

Το βιβλίο του Eckhart Tolle «Η δύναμη του τώρα» λειτούργησε σαν καταλύτης στη ζωή μου και με οδήγησε σε μία βαθιά προσωπική αλλαγή και μεταμόρφωση.

Το μήνυμα του Tolle είναι απλό:

περισσοτερα

Ο "αρκετά καλός" γονιός

Δεν υπάρχουν «ιδανικοί» γονείς. Στην πραγματικότητα, χρειάζεται να επιτρέπουμε στον εαυτό μας τα λάθη και να προσπαθήσουμε να είμαστε «αρκετά καλοί». Κάποια από τα παραπάνω σημεία μπορούν να σας βοηθήσουν:

Πράγματι, πολλές φορές οι γονείς δεν απαντούν στις ανάγκες των παιδιών τους, αλλά σε κάποιες δικές τους ανεκπλήρωτες ανάγκες. Σημαντικό είναι να μπορεί κανείς να το αναγνωρίσει.

περισσοτερα

Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, Ψυχοθεραπεία Online

    Καλέστε

 6947939763

Psychiatros Online V.1.0 app στο Google Playstore.

Psychiatros Online Android App

 

"Ο Κύριος Χ"

Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής,Χρήστος Κακουλίδης.Ψυχοθεραπεία On Line.Πλατεία Ελευθερίας 1,Κατερίνη-Ο ΚΥΡΙΟΣ Χ-ΒΙΒΛΙΟ

 Του Ψυχιάτρου-Ψυχοθεραπευτή

Χρήστου Κακουλίδη