Να γίνεις αυτό που είσαι ΙΙ

αναζήτηση εαυτού

Το να γίνεις αυτό που είσαι δεν είναι κάτι εύκολο,ούτε κάτι που μπορεί να πετύχει κανείς από τη μια στιγμή στην άλλη.Χρειάζεται και κόπο και χρόνο να διαθέσεις.Χρειάζεται θάρρος.Θάρρος τόσο ως προς τον εαυτό σου,όσο και ως προς τους άλλους.Ως προς τον εαυτό σου για να βλέπεις και να αποδέχεσαι και ως προς τους άλλους για να αντέχεις στην πίεση του αποπροσανατολισμού. Πολλοί είναι αυτοί που κατέχουν την απόλυτη αλήθεια του τι είναι σωστό και το λάθος. Του τι είναι αυτό που χρειάζεται να κρατήσεις από εσένα και τι πρέπει να πετάξεις.Χαμένος,κοιτάς με πανικό δεξιά κι αριστερά προσπαθώντας να καταλάβεις.Να αποκωδικοποιήσεις τα σήματα.Να αισθανθείς που κάνεις λάθος και που όχι.Εγώ θα έλεγα

να σταματήσεις να το κάνεις. Να αρχίσεις να κοιτάς και να αφουγκράζεσαι όλα όσα είσαι και να τα αποδεχτείς. Καμία ξένη αλήθεια δεν είναι ικανή να σου προσδώσει ισορροπία.Πολλές φορές θα λάβεις το λεκτικό ή μη λεκτικό μήνυμα από τους άλλους “να είσαι αυτό που πρέπει..να είσαι αυτό που θέλω”.Και πίσω από αυτό,ένα άλλο εξωλεκτικό μήνυμα έρχεται να σε τρομάξει.Να σε ωθήσει σε έναν συμβιβασμό όπως όπως..”αν δεν είσαι αυτό που θέλω θα σε απορρίψω“.Αν μπορούσες να αντιληφθείς το κακό που κάνεις,με το να υποκύπτεις,ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.Η ασυνείδητη επιθυμία να κάνω πράγματα..να πετύχω πράγματα σε αυτή τη ζωή,πολλές φορές με οδηγεί στη μη ικανοποίηση,παρά την επίτευξη του στόχου.Κάθε φορά που αυτό συμβαίνει,αναρωτήσου σοβαρά αν ήταν ένας στόχος δικός σου,ή αν τελικά ήθελες μόνο να ικανοποιήσεις κάποιον.

αναζήτηση εαυτού

Το ποιος είναι αυτός,είναι μια άλλη ιστορία και δεν είναι επί του παρόντος.Υπάρχουν άλλα κείμενα εδώ μέσα που αναφέρονται σχετικά,σε αυτό.Ο στόχος του συγκεκριμένου κειμένου είναι να φέρει τον αναγνώστη αντιμέτωπο με το φόβο του και το δίλημμα.Θέλεις αλήθεια να αναλώσεις την υπόλοιπη ζωή σου προσπαθώντας να ικανοποιήσεις φαντάσματα,ή θα βρεις κάποια στιγμή το θάρρος να κοιτάξεις αυτά τα φαντάσματα στα μάτια και να τους πεις..”αυτή η ζωή είναι δική μου και δεν επιθυμώ πια να προσπαθώ για να ικανοποιήσω τις δικές σας επιταγές”..μπερδεμένο λίγο το κείμενο..δε λέω…αλλά ίσως είναι ώρα να αναρωτιόμαστε περισσότερο διαβάζοντας,παρά απλά να διαβάζουμε πηγαίνοντας παρακάτω. Κλείνοντας,θα ήθελα να σημειώσω ότι το να γίνεις αυτό που είσαι,προυποθέτει να ανακαλύψεις πρώτα όλα όσα νομίζεις ότι είσαι.Και καμία λογική διεργασία δεν είναι ικανή να σου παράσχει αυτή τη γνώση.

αναζήτηση εαυτού

**Το παρόν κείμενο είναι προιόν πνευματικής ιδιοκτησίας του Χρήστου Κακουλίδη. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση, απαιτεί την αναφορά της πηγής.