Είμαστε τελικά μάζα ή όχι;

Είμαστε τελικά μάζα ή όχι;

Είμαστε τελικά μάζα ή όχι; ..Αν εκεί που περπατάς δεις κάποιον να πετάει μια πέτρα σε μια βιτρίνα, μάλλον θα σκεφτείς ότι κάτι δεν πάει καλά με το συγκεκριμένο άνθρωπο.Αν εκεί που περπατάς δεις εκατό ανθρώπους να πετούν πέτρες σε μια βιτρίνα, μάλλον θα σκεφτείς ότι κάτι δεν πάει καλά με τη συγκεκριμένη βιτρίνα.Μεγάλη η δύναμη της μάζας, βλέπεις…καθορίζει πολύ περισσότερα πράγματα από όσα νομίζουμε. Διαφέρουμε από τη μάζα, θέλουμε να πιστεύουμε, αλλά στην πρώτη ευκαιρία, πιάνουμε ίσως τον εαυτό μας να επιθυμεί να συμπεριφερθεί σαν μάζα. Ίσως η αέναη ανάγκη να είμαστε εντασσόμενοι κάπου… να ακολουθούμε έναν

αρχηγό..να ανήκουμε κάπου για να νοιώσουμε ασφαλείς…αρχέγονα πράγματα της ανθρώπινης φύσης…πράγματα στα οποία πατούν κάποιοι για να ελέγχουν τη μάζα..τον όχλο..αλλά εμείς διαφέρουμε από αυτό?.. είναι σίγουρο?..και τελικά ξεκινώντας με την αυτοπαραδοχή πως εγώ δεν είμαι έτσι, μήπως κάνω ακριβώς αυτό που θέλουν κάποιοι?..να το δούμε..

Είμαστε τελικά μάζα ή όχι;

**Το παρόν κείμενο είναι προιόν πνευματικής ιδιοκτησίας του Χρήστου Κακουλίδη. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση, απαιτεί την αναφορά της πηγής.